Pierre Cardin®️ Kadın İç Giyim Resmi Satış Sitesi

Gelin İç Çamaşırı Modelleri

Gelin İç Çamaşırı Modelleri

Gelinlik altına giyilen iç çamaşırları nasıl olmalı?

Gelinlik altına 2 parçalı sütyen-külot takımı mı, tek parça korseli iç çamaşırı mı yoksa büstiyer ya da jartiyer mi giyilmeli? 
 
Seçiminizi yaparken en etkili hususun gelinlik modeline göre hareket etmek olduğunu unutmamalısınız. Straplez bir gelinlikle askılı bir sütyen giyemeyeceğiniz gibi sırtı dekolteli bir gelinlikle de arkadan bantlı bir sütyen giymemelisiniz.
İki parça iç çamaşırı için gelinlik modelinin çok dar ve kumaşının çok ince olmaması gerekmektedir.
 
Gelinlik iç çamaşırı seçerken nelere dikkat edilmeli?
Rahat edemediğiniz bir düğün gecesinin size işkence olmamasını istiyorsanız rahatınızı düşünmeyi unutmayın.
Ayrıca, pek çok sebepten ötürü düğün günü ve gecesi için iç çamaşırını ayırmanı tavsiye ediyorum. Böylece gelinlik için uygun ve rahat, gece içinse istediğin iç çamaşırı modelini seçebilirsin. Mesela gelinlik altına jartiyer giymek istiyorsan ve gelinliğin buna uygun değilse neden gece giymesin?
 

Gelinlik İçin Jartiyer Nasıl Olmalı?

Peki, jartiyer için doğru gelinlik hangisi? Çok dar ve ince kumaş olmayan, dışarıdan jartiyeri belli etmeyecek her gelinlik modeli için uygun olduğunu söyleyebilirim. Prenses, düz ve A kesim gelinliklerde jartiyeri rahatlıkla kullanabilirsin.
Ayrıca jartiyer, sentetik yapısı yüzünden sıkıntı yaşayacağın ve rahat edemeyeceğin bir külotlu çoraptan da çok daha avantajlıdır. Eğer jartiyer kullanımına alışkın değilseniz, düğün gününden önce mutlaka birkaç kez giyerek kendinizi alıştırmanda fayda var. Aksi halde jartiyerin de size rahatsızlık verebileceğini unutmamalısınız.
 

Gelinlik Altına Giyilebilecek İç Çamaşırı Modelleri

Straplez Gelinlik İçin İç Çamaşırı Modelleri
Sütyenin gelinliğinizle aynı tonda olmasının yanı sıra tutuculuğu ve kaliteside önemlidir.. Gece boyunca düşerek seni rahatsız edecek bir sütyenden uzak durmalısınız.
Ayrıca kumaşın sizi terletmeyecek bir model olması da çok önemli. Sütyen seçimini gelinlik provalarından önce yapmaya özen gösterip, provalarda iç çamaşırınızla beraber denemeniz yararınıza olacaktır.
Bu arada diktirmek yerine hazır bir gelinlik alıyorsanız, pek çok straplez modelinin kendinden cuplı olması gibi bir avantajı olduğunu da bilmenizde fayda var. Eğer gelinlikte cup yoksa gelinlikçinizden eklemesini isteyebilirsiniz.
 

Göğüs Dekolteli Gelinlik İçin İç Çamaşırı Modelleri

Göğüs dekoltenizin derinliği sütyen seçimi için önemlidir. Sütyen alışverişi yapmadan önce gelinliğinizin göğüs dekoltesini ölçmelisiniz.Eğer göğüsleriniz küçükse yalnızca göğüslerinizin uç bölgesini kapatacağı yapışkanlı sütyen çeşitlerini tercih edebilirsiniz. Büyük göğüslere sahip gelinler içinse tutuculuğu daha iyi olan şeffaf bantlı modeller tercih edilebilir.
 

Sırt Dekolteli Gelinlik İçin İç Çamaşırı Modelleri

Özellikle ince yapılı gelin adaylarına çok yakışan sırt dekoltesinde seçeneğinizin çok fazla olmadığını bilmelisiniz.
Bu durumda küçük göğüslü olmanız sizin için avantaj sağlayacaktır. Yalnızca uçlarını kapatacağınız yapışkan sütyen modeliyle günü kurtarabilirsiniz. Eğer büyük göğüslere sahipseniz de, derin dekolteli gelinlik yerine alttan bantlı olan sütyen modelini kullanabileceğiniz bir dekolte tercih edebilirisiniz.
 

Vücudu Saran Gelinlik İçin İç Çamaşırı Modelleri

Vücudu saran gelinlik modelleri için kombinezon, büstiyer ya da korse tarzı tek parça bir iç çamaşırı giyilmesi tavsiye edilir. Parçalı iç çamaşırları gelinliğinin üzerinden belli olabileceği için tercih etmemenizde fayda var.
Vücudu saran gelinlikler için dikkat etmen gerekeniz en önemli şey, gelinliğinin kumaşıdır. Eğer ince ve düz kumaşlı bir gelinlik tercih ettiyseniz, giyeceğiniz iç çamaşırı modelinde işleme ve güpür olmamasına dikkat etmelisiniz.
Gelinliğinizin dümdüz akan bir kumaştan ise ve üzerinde hiçbir detay bulunmuyorsa mutlaka dikişsiz ve düz iç çamaşırı modelleri seçebilirsiniz.
 

Düğün Gecesi Ne Giyilir?

Düğün günü ve gecesi için iç çamaşırlarını ayırmanınız çok daha avantajlı olacaktır. Düğün günü için gelinliğinle birebir uyumlu olacak bir iç çamaşırı tercih ederken, düğün gecesi için dilediğin iç çamaşırını giymekte özgüsünüz.
Özellikle jartiyer çoğu gelinin ilk gecesinde tercih ettiği bir seçenektir. Düğün günü kullanmasanız da düğün gecesi kullanabilirsiniz.

Yorum Yap

Yorumların yayınlanmadan önce onaylanması gerektiğini lütfen unutmayın

Aramak istediğiniz ürünü yazınız

Sepetin